„Цената на златото ще нарасне с 30% през 2020 г.“

Дейвид Рош, президент на консултантската фирма Independent Strategy, смята, че унцията злато, която сега струва 1506 долара, може да достигне 2000 долара - увеличение с почти 33% - през 2020 г. Това заяви той пред CNBC.


Този специалист счита, че „благородният метал е добра алтернативна валута, защото е сигурен и да го притежаваш не струва нищо, в сравнение с плащането на отрицателни лихви за депозитите".


Основата на тази прогноза е, че „това е следствие от демонизирането от централните банки на фидуциарните валути, което ще се влоши и ще накара хората да търсят алтернативна валута".


Ръководителят на Independent Strategy каза, че централните банки са "много загрижени за идващата рецесия, тъй като не са постигнали своите инфлационни цели ". "Ето защо аз купувам злато", каза той.


Федералният резерв на САЩ намали лихвите с 25 базисни пункта на 18 септември, когато бяха между 1,75% и 2%. От своя страна Европейската централна банка също понижи основния си депозитен процент до исторически ниската стойност от -0,5%, след което стартира нова програма за изкупуване на облигации.

Станете почитател на Класа