Путин „Грета Тунберг е добро, но слабо информирано момиче“

Грета редовно променя профила си в отговор на (според нея) неправилни коментари за личността й от световните лидери.


Дни след като промени профила си в Twitter в опит да осмее коментарите на американския президент Доналд Тръмп, шведската екологична активистка Грета Тунберг обнови профила си отново. Този път беше за да направи саркастична адаптация на неотдавнашните коментари, направени за нея от президента на Русия.


По време на речта си на пленарната сесия на международния форум Energy Week of Russia, Владимир Путин заяви на 2 октомври, че не споделя общия ентусиазъм относно речта на Грета пред ООН и заяви, че "тя е добро и много искрено момиче, на което никой не е обяснил, че днешният свят е сложен и разнообразен".


"Хората в Африка или в много азиатски страни искат да имат същия стандарт на живот, както в Швеция. Но как да го постигнат? Да използват ли енергията на слънцето, която в Африка не липсва? Някой обяснил ли е колко струва това?" попита президентът, който добави, че петролът ще запази своите предимства през следващите 25 години. Затова той предложи еколозите да обяснят на жителите на развиващите се страни и техните деца, че „те трябва да живеят в бедност още около 20 или 30 години, заради използването на чиста енергия".


Критичното отношение на руския лидер не се понрави на младата защитничка на планетата, която реагира, като постави на своя профил в Twitter: „Добър, но слабо информиран тийнейджър".


По-рано, в отговор на Доналд Тръмп, Грета също промени представянето си в социалната мрежа с фразата „Много щастливо момиче, тревожно за светлото и прекрасно бъдеще", след като американският президент написа в профила си в Twitter, че шведската активистка „ изглежда като много щастливо момиче, което очаква светло и прекрасно бъдеще ", придружено фразата от речта на Тунберг, в която тийнейджърката предупреждава за предстоящо „масово измиране на планетата".

Станете почитател на Класа