Аржентинец композира „Реге на Лео Меси“ и „Блус на Диего“

От известно време песента „Реге на Лео Меси" кара милиони аржентинци да избухват в смях, на фона на гнева, че футболистите им бяха елиминирани на Копа Америка от вечния си съперник - Бразилия. Това е забавна песен, която смесва изявленията срещу съдийството на най-добрия играч в света, със специално разработен музикален ритъм. Песента стана бум: нейният видеоклип, публикуван през юли, вече има повече от 3 милиона гледания в You Tube. Но кой е неговият създател?

 

Името му е Лукас Рекена, той е на 27 години и живее в Росарио, провинция Санта Фе, в същия град, където е роден аржентинският голмайстор. Свири на няколко инструменти от най-ранна възраст, главно на електрическа китара, и преподава музика у дома. Освен това той записва, миксира и създава музикални продукции за солисти и групи, а също с един вокалист създаде свой акустичен дует.

 

В последно време той започва да публикува хумористични аудиовизуални материали, комбинирайки коментари на известни фигури на аржентинското общество, като политици, спортисти и журналисти, с музикални теми, произведени от самия него, които бързо се разпространяват вирусно в мрежата.

 

Последното му творение е „Блус на Диего" с фрагменти от интервю на Марадона, където той разказва за историческия мач за Световната купа през 1986 г., когато Аржентина победи Англия в Мексико и бе коронясана за шампион.


Лукас ни казва, че създава песните и клиповете за веселие и удоволствие, като„ хоби ", в допълнение към забавлението. "Макар да идват някакви пари, ако ги сравните с усилията и времето, което ми отнема, не е изгодно, това не е стабилна работа ", казва той.

 

Въпреки това, ставайки чрез тези песни популярен в света, към него се генерират повече оферти за работа: "Това служи като промоция за продукциите ми".


Очевидно фурорът около видеото за Меси, бе ключ към успеха за него.


От друга страна, масовостта понякога може да доведе до погрешни тълкувания, така че Лукас беше принуден да обясни публично, че продукцията му за Меси не е подигравка с идола на аржентинците, а негова искрена възхвала с усмивка.

Станете почитател на Класа