Синът на Робърт Ф. Кенеди показа непубликувани снимки на „истинския убиец“ на баща му

Робърт Ф. Кенеди, син на едноименния американски политик, сподели в Instagram снимки на мъж, когото смята за истинския убиец на баща си. Това е Тайн Юджийн Сезар, гард, нает да защитава сенатора в хотел „Амбасадор", където през 1968 година бе извършено убийството.


"Четирите изстрела, които удариха баща ми, бяха точкови изстрели, изстреляни в гръб по баща ми с цевта почти докосваща тялото му. Когато баща ми падна, той се облегна назад и свали щифта за вратовръзка на Сезар ", написа Робърт Ф. Кенеди-младши, позовавайки се на съдебномедицински доклад.


Според публикацията има „убедителни доказателства, които сочат Сезар като извършител на престъплението". На мястото е имало 77 души и всеки очевидец е потвърдил, че Сирхан Бихара Сирхан, осъден за убийството, е стоял пред баща му на разстояние от 1 до 2 метра.


"Тази снимка, непубликувана досега, направена от покойния фоторепортер Уолтър Фишер, е единствената известна снимка на Робърт Ф. Кенеди и Сезар. Сезар е мъжът с шапка (скрито лице). Фишер е направил снимката в полунощ на 5 юни, 1968 - 15 минути преди убийството на баща ми ", гласи текстът на снимката.


Освен това наследникът отбеляза, че седмици след трагедията гардът е продал оръжието си на свой колега, като го предупредил, че то е било използвано в престъпление.


Публикацията е направена след смъртта на въпросното лице на 12 септември във Филипините. "Сезар беше нетолерантен, който мразеше Кенеди заради защитата им на гражданските права на чернокожите", добавя синът на политика.


Робърт Ф. Кенеди-младши заяви, че е планирал да се срещне с предполагаемия убиец, но той поискал плащане в размер на 25 000 долара преди срещата.


Накрая в текста се посочва, че „полицията никога не е разследвала сериозно ролята на Сезар в убийството на брата на бившия американски президент."

Станете почитател на Класа