Световното първенство по лека атлетика, в полемика за снимки на спортисти от „интимни ъгли“

Няколко спортисти изразиха възмущението си от новите близки камери на Световното първенство по лека атлетика, проведено в Катар, за които казват, че показват телата им от интимен ъгъл и ги карат да се чувстват неприятно. Шампионатът започна на 27 септември и ще продължи до 6 октомври.


В обръщение към Bild германската спринтьорка Джина Люкенкемпер, на 22 години, поведе критиките и изрази позицията си, като прибегна до въпроса: „Жена участвала ли е в процеса на създаване на тази камера? Не мисля така".


Друга немска спортистка Татяна Пинто, 27-годишна, която също участва в състезания в Доха, се присъедини към колежката си и също се оплака, че не й е удобно да стои пред камерата.


Администрацията на Международната асоциация на федерациите по лека атлетика (IAAF) представи тези нови камери в началото на септември и каза, че те ще предлагат "иновативен ъгъл". "Камерите в стартовите блокове ще уловят интензивния момент преди състезанието", заяви служител на IAAF. Предполага се, че феновете на леката атлетика по целия свят така ще са по-близо до спортистите.


В резултат на оплаквания от немски спортисти, IAAF отговори на молбата на немската атлетическа асоциация и се съгласи да започне цензурирането на визията и да предава изображения само след като спортистите са на място в блоковете. Изображенията ще бъдат изтривани на всеки 24 часа.

Станете почитател на Класа