Какво каза Путин за Абхазия

Руският президент Владимир Путин заяви в Ереван, че неговата страна винаги изпълнява поетите задължения. Той пристигна в Ереван за заседанието на Висшия евразийски икономически съвет, предаде агенция БГНЕС.

Отговорът беше на въпрос от грузинска журналистка за това кога Русия ще започне да изпълнява ангажиментите си, поети през 2008 г. Въпросът беше отправен към Путин в крачка, докато той отиваше на заседанието.

Руският президент също беше попитан кога Русия ще изведе войските си от Абхазия и Южна Осетия, които в Тбилиси смятат за „окупирани грузински територии“.

„Когато вземем такова решение“, отговори стопанинът на Кремъл.

Само ден по-рано Владимир Путин обеща постоянна подкрепа от страна на Русия за сепаратисткото правителство на отцепения от Грузия район Абхазия, информира радио „Свободна Европа”

 

Резултат с изображение за абхазия

 

Путин е уверил в подкрепата си лидерът на сепаратисткото правителство на Абхазия Раул Хаджимба в телеграма, изпратена на 30 септември – ден, в който регионът отбелязва своята независимост.

„Русия ще продължи да оказва съдействие на Абхазия

за националната ѝ сигурност, както и за решаване на актуални предизвикателства в социалното и икономическото развитие”, се казва в телеграмата.

На 23 септември Путин разпореди на руското правителство да подпише споразумение с Абхазия за финансови средства за подпомагане на модернизацията на въоръжените сили на Абхазия.

Станете почитател на Класа