Арнолд Шварценегер предложи на Грета Тунберг да й заеме своята Tesla Model 3, а тя прие

Шведската активистка Грета Тунберг разкри, че актьорът и бивш губернатор на Калифорния (САЩ) Арнолд Шварценегер предложил да й даде назаем един от своите електрически автомобили, за да може да се движи по-екологично, докато е в северноамериканския континент.


По време на разговор в норвежкото и шведско токшоу 'Skavlan', младата жена заяви, че планира да замине за Монреал (Канада), където ще продължи своя кръстоносен поход. След като водещият я попита как планира да стигне до там, Грета отговори, че въпреки че има много хора, които искат да й дадат назаем електромобил, „най-забавното" предложение е това на Шварценегер: „Той ми предложи електрическата си кола ако поискам".


16-годишната активистка потвърди, че ще приеме предложението, за да изпълни целта си, съобщава Yahoo News.


В началото на септември холивудската звезда, известен с многократните упреци към световните лидери за липсата им на действие в борбата срещу климатичната криза, публикува в своя акаунт в Instagram снимката на своя SUV Hummer H1, модифициран в електрически, заедно със съобщението: "Моят Hummer е доказателство, че можете да превърнете всяка кола в чиста машина."


Въпреки че се носеха слухове, че това ще бъде моделът, който екологът също ще даде на разположение на Тунберг, говорител на актьора заяви, че всъщност това ще е Tesla Model 3. „Пътуването с електрическия му Hummer из цялата страна би било предизвикателство", заяви говорителят за американското автомобилно списание Car and Driver.


Шварценегер е помолил Грета да му се обади „ако има нужда от нещо". Веднага след като стана известно, че има нужда от помощ, за да организира транспортирането си в Северна Америка, актьорът предложил да й осигури електрическо превозно средство по време на престоя. "Грета ще може да пътува изцяло на електричество през САЩ и Канада", каза той.

Станете почитател на Класа