Руският тежък дрон Охотник взаимодейства с изтребителя Су-57

Усъвършенстваният руски тежък ударно-разузнавателен дрон Охотник извърши полет в автоматизиран режим заедно с многофункционалния изтребител от пето поколение Су-57, за практикуване на методи за засилване на потенциала за проследяване и разпознаване на модерния изтребител, се казва в съобщение на Министерството на отбраната на Русия.


Указано е, че упражнението за взаимодействие е проведено, за да се посочат целите на изтребителя Су-57, така че въздухоплавателното средство да използва мощните си ракети, без да влиза в зоната, което би го превърнала в постижима цел на огневите средства на противника.


В рамките на програмата за тестови полети, която все още продължава, дронът изпълнил мисията си, като летял в пълна конфигурация. Първият съвместен полет продължил повече от 30 минути.


Тестовете на най-новата система, разработена от консорциума Сухой, се извършват в център за тестови полети близо до Москва, се казва в съобщението.


Безпилотният дрон Охотник е произведен в конфигурацията на едно крило с широкото използване на специални материали и покрития, които абсорбират радарните вълни.

Станете почитател на Класа