Тръмп се подиграва с демократите

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в изявления пред пресата в централата на ООН в Ню Йорк разкритикува тази сряда началото на разследването за политическия процес срещу него и посочи, че използването на разговора по телефон с президента на Украйна Владимир Зеленски като основа за разследване му изглежда като шега.


Освен това президентът разкри, че неговият вицепрезидент Майк Пенс също е разговарял със Зеленски по телефона.


"Ловът на вещици продължава, но демократите са ударени силно в този лов на вещици, защото когато прегледат информацията, това е шега", каза Тръмп. "Импичмънт за това? Когато това, което има, е прекрасна среща или прекрасен телефонен разговор?", попита наемателят на Белия дом.


"Знаете ли, че това беше вторият разговор? Мисля, че трябва да поискате и първия разговор", продължи той. "Не мога да повярвам, че не са го направили", каза той саркастично.


"Мисля, че трябва да поискат и разговора на вицепрезидента Пенс, защото той също имаше няколко разговора със Зеленски", каза Тръмп и добави, че "това може да им спести много време". Той моментално разкри, че всички тези разговори са "перфектни и нищо друго не бе споменато освен поздравления."


"Те могат да имат каквото им трябва по всяко време, а също и разговорите на Майк Пенс", обобщи Тръмп.


Часове по-рано президентът на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси - която беше обявила началото на разследването за политически процес за освобождаване на президента - заяви, че обобщението на телефонния разговор на Тръмп и Зеленски потвърждава нуждата от разследвания.

Станете почитател на Класа