Осъдиха на 13 години затвор аржентинка, отрязала гениталиите на мъжа си

Бренда Баратини, архитект, обвинена, че е отрязала пениса и тестисите на бившия си партньор с ножици за подкастряне, бе осъдена на 13 години затвор за престъплението, квалифицирано като за опит за убийство.

 

Единодушно Народното жури на провинция Кордоба, Аржентина, обяви жената за виновна, като по този начин потвърди искането на прокурора Лора Батистели, да й се присъди 13-годишна присъда за това обвинение.


Баратини беше вкарана в затвора след нападението, станало на 25 ноември 2017 г., в град Кордоба и седна на подсъдимата скамейка, обвинена за „квалифициран опит за убийство". Младата жена обаче отрече да е имала намерение да убие бившия си партньор, въпреки че призна, че гледала да го нарани.


В изявлението си архитектката се аргументира, че 42-годишният мъж изпращал на приятелите си интимни снимки с нея. "Наруши интимността, живота и кариерата ми. Това съсипа всичко", каза тя.


Местните медии, които проследиха процеса, подчертаха, че прокурор Батистели показала страшните ножици за подкастряне, които са използвани по време на нападението.


Преди да бъде прочетена присъдата, Баратини изрази съжалението си пред съдебните заседатели. "Моля правосъдието да се извърши. Никога не съм искал да убия никого", аргументира се тя според местната преса.


Съдът също реши, че тя ще трябва да плати 493 665 песо (8 661 долара) за възникнали физически и морални щети. Адвокатът на защитата на Баратини заяви, че планират да обжалват присъдата.

Станете почитател на Класа