Германия издава визи за жителите на Донбас с руски паспорти

Германското правителство не вижда разликата между обикновените руски паспорти и тези, които Русия издава на жителите на ДНР и ЛНР според опростената система.

Така германското правителство отговори на молбата на депутата от Партията на Свободните демократи Рената Алт, която е докладчик на парламентарната група за Украйна и Русия.

Отбелязва се, че от април Германия е издала почти 100 хиляди визи на притежатели на руски паспорти, част от които са жители на Донбас.

„Федералният канцлер и федералният министър на външните работи изразяват подкрепа на украинското правителство. Но в същото време можете лесно да кандидатствате за визи с руски паспорти, които Путин разпространява в Източна Украйна!”, заяви Рената Алт.

Според нея федералното правителство подкопава "всички усилия за деескалация и установяване на мир в Украйна".

По-рано ръководителят на ДНР Денис Пушилин заяви, че основната цел на републиката е интеграция в руското пространство и присъединяване към Русия като федерален окръг.

Министерството на външните работи на Украйна изрази протест във връзка с подписването от президента на Русия Владимир Путин на указ за опростена процедура за получаване на руско гражданство за всички жители на Донбас.

 

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа