Демократите започват разследване за политически процес за уволнение на Доналд Тръмп

Президентът на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси обяви на 24 септември началото на разследване за политически процес, за да бъде освободен настоящият президент на страната Доналд Тръмп.


Пелоси разкри, че през последните месеци комисиите са разследвали и са предприели правни действия в съда "за да получат цялата възможна информация и да определят дали трябва да изпълним член 1 в цялост, включително конституционната сила с най-голяма тежест: одобряване на разследване за импийчмънт."


"Тази седмица президентът призна, че помолил президента на Украйна да предприеме мерки, които са му от полза в политически план", продължи Пелоси. "Действията на президентството на Тръмп разкриха непочтени действия на президента на предателство към неговата клетва, предателството на националната ни сигурност и целостта на нашите избори", каза Пелоси.


"Ето защо днес обявявам, че Камарата на представителите върви напред с официално разследване за политически процес", каза тя. „Действията, предприети до този момент от президента, са нарушили сериозно Конституцията, особено когато президентът заявява:„ Член 2 гласи, че мога да правя каквото си поискам ". Тя добави, че Тръмп "трябва да носи отговорност, тъй като никой не е над закона".


Минути след съобщението на Пелоси, Тръмп реагира, като публикува в своя акаунт в Twitter: „Такъв важен ден в ООН и демократите трябваше да го съсипят с глупостите си за лов на вещици".


Демократите се застъпват за импийчмънта на Тръмп, позовавайки се на скорошни доклади за евентуалния натиск на президента върху чуждестранен лидер - украинския президент Владимир Зеленски, да разследва негов вътрешнополитически опонент, по-конкретно кандидата за президент на САЩ от демократите, Джо Байдън.


Тази седмица The Washington Post публикува, че президентът Тръмп и неговият личен адвокат Рудолф У. Джулиани предполагаемо са призовали Зеленски в края на юли да започне разследване за корупция в компанията за природен газ Burisma Holdings, в съвета на която е Хънтър Байдън, син на кандидата на демократите и бивш вицепрезидент на САЩ.


В отговор на тези доклади и в навечерието на обявяването на политическия процес, Тръмп чрез личния си акаунт в Twitter обяви, че е разрешил публикуването на "пълния, напълно разсекретен и нередактиран запис от разговора му със Зеленски ".

Станете почитател на Класа