Тръмп за Иран: "Не се нуждаем от посредник, в Техеран знаят на кого да се обадят"

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отхвърли в понеделник опита на френския си колега Еманюел Макрон да помогне на САЩ и Иран да разрешат споровете си.


"Нямаме нужда от посредник", цитира Ройтерс Тръмп, който говори с медиите в централата на ООН. "Той е мой приятел, но не търсим посредници", добави американският президент за Макрон. "Те знаят на кого да се обадят", заключи Тръмп, като очевидно говори за иранската страна.


В тази връзка президентът на САЩ добави, че за тази седмица няма насрочени срещи с президента на Иран Хасан Рохани, но няма да изключи да има среща с него в Ню Йорк.


Тези изявления на американския лидер идват, след като на 23 септември Макрон обяви, че ще проведе отделни срещи със своите колеги от САЩ Доналд Тръмп и Иран Хасан Рохани като неразделна част от опитите му да организира среща между двамата лидери. в рамките на Общото събрание на ООН.


Макрон каза пред репортери, че е имал неформална среща с обитателя на Белия дом сутринта същия ден - с когото ще се срещне отново на 24 септември - и добави, че през целия ден ще се среща и с иранския лидер.

Станете почитател на Класа