Какво се случи при „нападението на тайната база Зона 51“

Опасенията на американските власти, че криза на сигурност ще избухне на контролно-пропускателния пункт в зона 51 в Невада, където 2 милиона ентусиасти на феномена НЛО бяха обещали да "нападнат" ултрасекретната база, се оказаха неоснователни.


Призивът за „нападение" бе лансиран като събитие във Facebook от Мати Робъртс от Калифорния (САЩ), 21-годишен американец, приканващ потребителите да „завземат Зона 51 с цел да видят извънземните." По-късно той каза, че всичко е започнало като „шега, която излезе извън контрол. Това е доста лудо".


До 20.09 повече от 2,1 милиона души бяха обявили присъствието си, което предизвика тревога сред американските власти.


От десетилетия това място е епицентър на множество конспиративни теории за извънземни, които се намират в нейните хангари заедно с останки от НЛО, скрити там от правителството.


Очакваше се мащабно преселение към малките градове Рейчъл и Хико (Невада), единствените градове в близост до базата в пустинния регион.


Когато обявеният ден на "нападението" настъпи, между четвъртък и петък само около 3000 привърженици пристигнаха в района, въпреки че повечето не се приближиха до контролния пункт на базата, съобщава Reuters.


Според офицерите в град Рейчъл, наречен "световната столица на НЛО", около 150 души са се появили "в редки костюми". Други 250 „туристи" са присъствали на събитие, проведено на около 60 километра в град Хико.


Като цяло посетителите са се държали правилно, каза шерифът на окръг Линкълн Кери Лий пред медиите. Мнозинството не проявило интерес към преминаването на контролния пункт и се приближило само от любопитство. Общо били арестувани петима души: трима за предполагаем опит за влизане; един за „неприлична експозиция" след уриниране до входа и един за инцидент, свързан с алкохол.


Много от тези, които се събраха около базата, споделят снимки, в които подражават на „Бягането на Наруто", с тяло наклонено напред, а ръцете са изпънати назад. 'Треската' се разпространи в района, след като беше вирализирано видео в което зад репортер, изпратен в района, който говори пред камерата, се появява млад мъж, тичащ като героя на нинджата Наруто, от едноименния японски комикс.


И това бе всичко.

Станете почитател на Класа