Писмо в бутилка спаси трима туристи от сигурна смърт

Трима туристи от щата Калифорния (САЩ), хванати в капан на върха на непреодолим 12-метров водопад, бяха спасени, след като изпратиха SOS съобщение в пластмасова бутилка, която хвърлиха във буйните води, съобщава The Washington Post.


Къртис Уитсън, приятелката му Кристал Рамирес и синът му Хънтър Уитсън са търсили тихо приключение на четиридневна обиколка по склоновете на Арройо Секо, река в централна Калифорния, през юни.


След като стигнали до върха на водопад, те отчаяно търсели въже, което бяха видели там преди години, за да се спуснат и да продължат пътя си, но въжето било изчезнало.


Тримата разбрали, че няма да има път надолу и поглеждайки назад към каньона, през който са дошли, знаели, че също няма начин да продължат да се изкачват и да излязат от него. Освен това телефоните им нямали връзка.


Като последна опция и без голяма увереност, че това ще сработи, Къртис Уитсън надраскал думата „помощ" на пластмасова бутилка, поставил вътре бележка с датата и местоположението им и я хвърлил в яростните води на водопада.


За щастие, други туристи намерили бутилката и се обадили на спасителната служба, които на борда на хеликоптер и през вече нощта успели да открият семейството, въпреки че поради тъмнината не могли да ги спасят до следващата сутрин.


Един от спасителите заяви пред The Post, че през 23-годишната си работа никога не е чувал за спасителен случай благодарение на съобщение, изпратено в бутилка.

Станете почитател на Класа