Испанските веганки не се спират: „Въдицата е оръжие за убиване“

„Риболовът не е спорт, това е убийство и въдицата е оръжие за убиване, друго оръжие на тази капиталистическа система, потисник, която убива животни и ги използва като ресурси", казва веганката Фани, член на Светилището на животните Алмас Веганас, създадено от няколко заклети испански веганки.


Младата жена казва, че рибите „са свободни и имат всички права да продължат да живеят, без никой да идва да ги убие". В допълнение към не особено умните изявления на активистките, опитът да се използва приобщаващ език е друга характеристика, открояваща видеоклиповете на тази група.


"Не е нужно да ядем животни. Дали са вкусни? Е, те са вкусни, може би и като хората. Просто не е честно, вкусът не струва повече от живота, няма нужда да използваме животни за нищо, нито за ядене, нито за обличане, нито за експерименти, нито за свободното си време ", отбелязва Фани във видеото, публикувано във Facebook в неделя.


Активистката настоява, че животните имат право да живеят в естественото си местообитание и форма: „Само защото те не създават градове, технологии или не говорят като нас, не означава, че те нямат своите права - като индивиди, каквито са - да живеят на тази планета. "


В опитите си да „поправи видимото робство на животните" движението вече говори в предишни видеоклипове за съдбата на кокошките, заявявайки, че „яйцата са на кокошките и затова в своя приют за животни са отделили кокошките от петела, за да не бъдат изнасилвани".


Видеото предизвика вълнение в социалните мрежи и породи мощна вълна от подигравки и обиди.


Изглежда, че това е цената за известността, която те искат да получат на всяка цена...

Станете почитател на Класа