Путин предложил на Тръмп да купи нови хиперзвукови оръжия от Русия

Руският президент Владимир Путин разкри на Източния икономически форум, проведен в руския град Владивосток между 4 и 6 септември, как веднъж е предложил на американския си колега да придобие руско хиперзвуково оръжие.


"Казах на Доналд: Искате ли да ви ги продадем? И по този начин ще балансираме всичко. Въпреки че казаха, че скоро ще ги направят сами, могат да ги направят. Но защо да харчат повече пари, когато ние вече ги правим, ние сме похарчили достатъчно и можем да получим нещо от тях, не в ущърб на сигурността ни, но за да създадем ситуация на баланс? ", разсъждава руският президент.


Путин посочи, че последната среща с американските партньори се е състояла в Осака (Япония), където възниква и въпросът как могат да бъдат записани новите руски модерни оръжия, включително хиперзвуковите ракетни системи, "в общите споразумения, имайки предвид, че никоя държава в света, дори и САЩ, нямат тези оръжия. "


Въпреки че Вашингтон не бил ентусиазиран от предложението на Путин, президентът на Русия твърди, че има и други въпроси, които двете страни могат да решат, например „как и какво може да се констатира, като се вземе предвид броят на носителите и бойните глави ".


"Русия е готова за този диалог, за тази дискусия, но засега не сме получили ясен отговор от американците", каза Путин.


В началото на август бе пусната информация, че големи контрагенти на САЩ в отбраната, като Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman и Boeing, са подписали многомилионни договори за разработване на хиперзвуково оръжие на фона на технологичния напредък в Русия и Китай.


На 1 март 2018 г. Путин представи напредъка на руската армия и разкри шест нови оръжия, разработени от Русия, включително хиперзвуковата система Кинжал и хиперзвуковите ракети Авангард.

Станете почитател на Класа