Пътник на EasyJet пое полет до Испания, след като пилотът не се яви на работа

Пътник в полет на британската авиокомпания EasyJet, който пътувал на почивка със семейството си, трябваше да пилотира този самолет до местоназначението му, тъй като пилотът не се явил на работа.


На 2 септември служителите на авиокомпанията информираха пътниците на самолета по маршрута Манчестър (Обединеното кралство) - Аликанте (Испания), че полетът е отложен за неопределено време, съобщава британската преса.


Поради тази причина един от пътниците, Майкъл Брадли, който също е пилот на тази компания, от салона на самолета се обади в офисите на EasyJet, за да предложи услугите си за пилотиране на полета, тъй като не искаше да пропусне дългоочакваната си ваканция. По-малко от минута по-късно от авиокомпанията върнаха телефонно обаждане до Брадли, като го помолиха за „услугата" да седне на креслото на пилота.


Говорител на компанията изясни, че пилотът, който отговаря за управлението на самолета, пътуващ за Аликанте, е трябвало да си вземе почивен ден, защото предишният ден полетът му претърпял голямо закъснение във Франция, което се отразило негативно на състоянието на екипажа.


"Благодарим на един от нашите пилоти, който пътуваше за ваканция и предложи да управлява полета", заяви говорителят, като отбеляза, че той отговаря на всички разпоредби, тъй като Брадли притежава съответния лиценз и е почивал на необходимо време преди полета.

Станете почитател на Класа