Бразилски ММА боец заплаши да удуши Макрон и нарече жена му „дракон“

Ренцо Грейси, бивш ММА боец и международен посланик на туризма в Бразилия, заплаши, че ще удуши президента на Франция Емануел Макрон и обиди първата дама, Брижит Макрон.


52-годишният мъж наля масло в огъня на словесните спорове, които френският президент и президентът на Бразилия Жаир Болсонаро осъществиха след коментарите на Макрон за начина, по който бразилското правителство се справя с пожарите в Амазония.


"Единственият огън, който гори, е в сърцето на бразилците и на нашия президент!", каза Грейси във видеоклип, адресиран до президента на Франция, когото преименува на "Микрон".


Той каза, че е срещнал "много гейове по-мъжествени от този шут".


По отношение на Брижит Макрон, Ренцо Граси заяви, че френският президент спи с "дракон" и каза, че щом обижда Бразилия, той трябва да бъде готов да бъде критикуван.


Дипломатическата криза между Франция и Бразилия започна през август, когато Макрон обвини Болсонаро в нарушаване на международните ангажименти за околната среда и заплаши да блокира постигнатото споразумение между Меркосур и Европейския съюз, защото бразилският президент „е излъгал".


От своя страна Болсонаро обвини френския си колега, че „действа с колониален манталитет, търси лични политически облаги и трябва да се извини за обидата срещу неговата личност и суверенитета" на латиноамериканския гигант.


По време на тази ескалация на напрежението бразилският президент използва официалния си акаунт във Facebook и за обиден коментар за Брижит Макрон. Впоследствие Жаир Болсонаро заличи този текст.


Френският лидер нарече този уж весел коментар "крайно неуважителен" и пожела "бразилците скоро да имат президент, който да е на необходимата висота" .

Станете почитател на Класа