Елон Мъск говори за извънземни и казва, че има "нещо по-добро от Зона 51"

Елон Мъск, основател и изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, отхвърли старото убеждение, че правителството на САЩ поддържа контакт с извънземни и крие съществуването им от обществеността, като същевременно гарантира, че SpaceX има специален клон "по-добър" от легендарната Зона 51.

 

"Има хора, които смятат, че сме срещали извънземни. Повярвайте ми, бих разбрал: не сме го направили", каза Мъск в рамките на Световната конференция за изкуствен интелект, която се проведе миналата седмица в Шанхай (Китай).


„Хората ме питат дали съм бил в Зона 51. Добре, SpaceX всъщност има Зона 59 с осем [точки] по-добра от Зона 51", добави технологичният магнат, без да предлага повече подробности. за това.


По време на събитието Мъск също подчерта важността на бъдещите изследователски мисии на Марс, като аргументира, че има „определена неотменима вероятност нещо да се случи на Земята".


"Въпреки най-добрите ни намерения и всичко, което се опитваме да направим, има вероятност външните сили или някаква непредвидена вътрешна грешка да накарат цивилизацията да бъде унищожена или да понесе достатъчно щети, така че тя вече да не може да се разпростре към друга планета", предупреди той.


В този смисъл милиардерът призова човечеството да работи върху изграждането на технология, която ни позволява да колонизираме други планети. "Това е първият път за 4,5 милиарда години от историята на Земята, когато е възможно да се разпростре животът извън нашата планета ", каза той, подчертавайки, че би било "разумно да се предполага, че този прозорец ще бъде отворен за кратко време ".

 

Зона 51 е едно от най-тайните места в света, където са САЩ тестват някои от най-модерните си оръжия.


От края на 70-те години мястото привлича много фенове на конспиративни теории и НЛО по специален начин.


Наскоро над два милиона души изразиха желанието си да участват в „нападение" в базата на 20 септември с намерението „да видят извънземните", след организиране на събитие чрез Facebook.

Станете почитател на Класа