Иран представи нов високоточен дрон, способен да атакува далеч от границите

На 1 септември Иран представи нов дрон собствено производство, който е в състояние да локализира и атакува цели далеч от границите на страната, съобщава Press TV. Каналът публикува видео, показващо устройството, което се нарича „Kian".


По време на церемонията бригаден генерал на ПВО на Иран Алиреза Сабахи Фард повтори, че дронът е проектиран, изграден и тестван от специалисти от персийската нация и съществува в две версии. Докато първата може да достигне високи скорости "за локализиране и идентифициране на целите", другият е предназначен да извършва прецизни атаки по време на полети на дълги разстояния.


Самолетът е способен да лети на височина до 5 километра и да покрива разстояния, по-големи от 1000 километра.


На 10 август иранското правителство разкри новата си система за наблюдение, способна да следи дронове и балистични и крилати ракети.


Въз основа на радарите за наблюдение Гама, внесени от страната преди години, новият радар, наречен Falagh, е разработен от ирански експерти на фона на натиска от санкциите, липсата на резервни части и невъзможността за ремонт на съществуващите системи за наблюдение.

Станете почитател на Класа