Осъдиха американец, "стрелял" по съседа си с пръст

Съдът в Пенсилвания (САЩ) призна за виновен жител на община Манор, който насочил към съседа си ръка, имитираща пистолет - жест, който съдията определи като криминален, съобщават съдебни документи.


Инцидентът е станал през юни 2018 г. и е бил записан от камери за наблюдение. 64-годишният Стивън Кирхнер обикалял квартала със своя съседка. Когато минавали покрай къщата на Джош Клингсейзен, те видели, че той е в градината си. „Кирхнер спря, установи очен контакт с Клингсейзен и направи жест с ръка, който имитира стрелба и отдръпването на оръжие", се казва в публикацията.


Според съдията, Клингсейзен и спътничката на Кирхнер, Илейн Натор, вече са имали конфликти в миналото и жената е получила гражданско разпореждане, което й забранява да контактува с него. Този конфликт накарал Клингсейзен да инсталира камери за сигурност в собствеността си. Точно една от тези камери е записала кадрите, които впоследствие бяха представени като доказателство срещу Кирхнер в съда.


Освен това двама свидетели, които този ден се оказали близо до мястото на инцидента, се обадили по спешност на 911 и заявили, че сигурността им е била застрашена. Съдът постанови, че „Кирхнер е действал с безразсъдно презрение и е създал риск от обществена тревога, видно от спешното повикване, направено от свидетелите".


"Заключваме, че има достатъчно доказателства, че действието на Кирхнер, имитиращо пистолет, създава опасно състояние", се казва в документа на съда.


Виновникът обжалва и се аргументира, че действията му са толкова минимални, че дори не могат да се считат за престъпни. Кирхнер също изтъкна, че действието му е отговор на неприличен жест от съседа му. Обжалването обаче не бе прието и повече от година след събитията, съдът го призна за виновен и му наложи глоба в размер на 100 долара плюс съдебните разноски.

Станете почитател на Класа