Първите Биткойн банкови сметки вече са достъпни в Европа

Биткойн банкови сметки стартират в 31 европейски страни. Жителите на Европа вече могат да използват смартфоните си, за да отворят немска банкова сметка с интегриран Биткойн портфейл.

Това развитие идва благодарение на ново приложение от германската блокчейна компания “Bitwala”.

Компанията обяви внедряването на 29-ти август, като заяви, че “клиентите във всички 31 страни от Европейското икономическо пространство могат да имат достъп до предимствата на немска банкова сметка” с възможността да купуват и продават Биткойн.

Bitwala начислява 1% такса при търговия, но предлага своите акаунти и дебитни карти безплатно. Загубените карти могат да бъдат директно отменени в приложението, според компанията.

Бенджамин Джоунс, съосновател и главен технически директор на Bitwala, каза следното:

Нашите разработчици работят усилено от месеци, за да предоставят на потребителите ни възможно най-доброто приложение. Особено се гордеем, че намалихме времето за въвеждане за нови клиенти. 

 



Въведението вече е интегрирано директно в приложението. След като имате акаунт, можете безпроблемно да интегрирате битовите си банкови дейности – независимо дали са в Биткойн или евро – в ежедневието си.

Сметките се държат от базираната в Берлин финтех компания “solarisBank“, която има немски банков лиценз и се контролира от Федералния орган за финансов надзор (BaFin).

Приложението набляга на сигурността, според Кристоф Иванес, главен финансов директор на Bitwala.

С Bitwala вашите Биткойни се резервират директно в блокчейн чрез портфейл с много подписи. Това е друг начин да гарантираме, че хакването на Bitwala е толкова безполезно, колкото и да разрушите самия блокчейн и че клиентите ни напълно контролират своите Биткойн портфейли по всяко време. Следователно ние сме най-сигурният начин да купувате, продавате и съхранявате Биткойн – сега дори и на вашия смартфон.

Страните от ЕИП, където клиентите на Bitwala могат да стартират банкиране с Биткойн, са Австрия, Белгия, България, Хърватия, Република Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва , Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Обединеното кралство.

 

 

Cryptodnes. bg

Станете почитател на Класа