Херцозите на Кеймбридж премахнаха имената на принц Хенри и Меган Маркъл от тяхната благотворителна фондация

Благотворителната фондация, оперирана досега от две двойки от британското кралско семейство - херцозите на Кеймбридж и тези на Съсекс, вече има ново име, което вече не включва имената на принц Хенри и съпругата му Меган Маркъл.

 

Документ, публикуван от Companies House, потвърждава промяната на името на организацията на „Кралската фондация на херцога и херцогинята на Кеймбридж". На уебсайта обаче все още има споменаване на херцозите на Съсекс.


Източници на „Мирър" твърдят, че стъпката не е мотивирана от спор между членове на кралското семейство и посочват, че до голяма степен това се дължи на „подготовката на двете двойки за бъдещите им благотворителни планове, които очевидно ще поемат по различни пътища".


Принцовете Уилям и Хенри създават фондацията през 2009 г., а две години по-късно Каталина се присъединява към работата им. Преди повече от година официалното име на организацията беше променено отново, за да се добави Меган Маркъл, след сватбата й с Хенри на 19 май 2018 г.


Мярката за промяна на името вече беше обявена на 20 юни чрез официалния уебсайт на фондацията. Според изявление херцозите на Кеймбридж ще ръководят организацията, докато принц Хенри и Меган Маркъл ще създадат своя собствена благотворителна фондация. В същото време се уточнява, че "двете двойки ще продължат да работят заедно по някои проекти в бъдеще". Изданието посочи, че херцозите на Кеймбридж и тези на Съсекс „са невероятно горди от постигнатото заедно".


През юли кореспондентът на "Сън" Емили Андрюс публикува документ, който потвърждава регистрацията на "Съсекс Роял Фондация на херцога и херцогинята на Съсекс"


Елиминирането на имената на принц Хенри и Меган Маркъл се добавя към поредицата знаци, които показват раздяла на двете двойки. През ноември миналата година бе обявено, че херцозите на Съсекс решават да се преместят във Вила Фрогмор, вместо да бъдат съседи на принц Уилям и съпругата му в двореца Кенсингтън.

Станете почитател на Класа