Граничният патрул на САЩ показа снимки на 100 километра нова стена

Граничният патрул на САЩ този уикенд пусна снимки на изграждането на „нова система гранични стени" в близост до град Сан Луис, в графство Юма, Аризона, направени с дрон от институцията.


"Изпълнихме повече от 60 мили от новата система на граничните стени с помощта на Инженерния корпус на армията на САЩ", сподели в Twitter Карла Провост, ръководител на Граничния патрул на САЩ.


Според публикациите, системата не позволява на мигрантите да влизат, което прави граничната зона „по-безопасна за нацията".


Подобни проекти са планирани и в други части на южната граница, включително Калифорния, Аризона , Ню Мексико и Тексас.


Последните статистически данни за миграцията от Службата за митническа и гранична защита на САЩ съобщават, че миналия юли са били арестувани 82 049 души, преминали южната граница, което представлява намаление с 21% в сравнение с миналия месец и с 43% от май.


Повечето мигранти, които преминават в САЩ, идват от Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас.


Намаляването на преминаванията се дължи също и на усилията, положени от Мексико и Гватемала, страни, които затегнаха плановете си за контрол на имиграцията, пред заплахата на администрацията на Тръмп да наложи мита, в първия случай, и да начислява такси при изпращане на парични преводи, във втория.


Досега тази година Граничният патрул на САЩ е извършил 760 370 ареста.

Станете почитател на Класа