Двама 13-годишни ученици бяха арестувани за планиране на стрелба в американско училище

Двама 13-годишни тийнейджъри бяха арестувани в четвъртък сутринта в град Джуно, Аляска (САЩ), тъй като планирали стрелба в своето училище, съобщи полицията пред местните медии.


От градското управление на полицията получили сигнал за заплаха, че две деца говорят за внасяне на пистолет в гимназията Флойд Драйдън и за нападение над хора. Тийнейджърите били бързо разпитани и арестувани по обвинение в терористична заплаха втора степен.


Друг ученик от същото училище разказал на родителите си, че ги е чул да говорят за опита им да проведат стрелба. Те се обадили в полицията, която сигнализирала на училището, каза началникът на училищния отдел на града Бриджит Вайс.


„Наистина искаме учениците да знаят, че сега има значителни последици за отправяне на заплахи като тази", каза Вайс, която смята, че е необходимо да се обучат учениците за силата на думите и идеите, особено когато става въпрос за заплаха.


Вайс също поздрави ученика, който разказа на родителите си какво е чул. "Страхотно е, когато децата постъпват правилно и в този случай те постъпиха правилно", добави той.


В изявлението официалните лица обясниха, че "всички доклади за заплаха се приемат сериозно", така че те насърчиха учениците и семействата да продължат да споделят информация, ако чуят или видят нещо подозрително.

Станете почитател на Класа