Майка скри магнетофон в косата на дъщеря си и разкри малтретирането от учителката й

Една жена скри малък магнетофон в косата на дъщеря си с аутизъм, за да разбере дали момичето е било малтретирано в американско училище. Благодарение на гениалната идея, майката се сдоби с аудио, в което може да се чуят заплахите, които децата получават в училището, съобщиха People.


След подаване на жалба, учителката Кристина Лестър и нейните помощнички Джуни Юриш и Кристин Дути, бяха арестувани този петък. Събитието се случва месеци след като Амбър Пак открила синини по 6-годишната си дъщеря, когато тя се връща у дома.


Тя изпратила дъщеря си в началното училище в Беркли Хайтс с малкото записващо устройство в косата й. "Когато детето се върна, тя бе ужасена и не можеше да повярва на това, което чува", каза адвокатът на семейството, Бен Саланго, пред американските медии.


Осемчасовото аудио разкри предполагаемите заплахи на Лестър, Юриш и Дути към децата, че ще им извадят зъбите или че няма да им дадат храна. Пак се обадила в полицията и когато учителите били разпитани за записа, те казали, че не разговарят с децата, а помежду си.


Изправени пред тези изявления, прокурорите не повдигнали обвинения. Въпреки това, през февруари Пак публикува аудиото в социалните мрежи и след полученото широко отрицателно въздействие, властите вече съдят тримата участници за устно нападение над децата.


"Тези арести изпращат силно послание: малтретирането на деца няма да бъде толерирано и трябва да се съобщава", заяви генералният прокурор Патрик Мориси. "Трябва да продължим да работим, за да гарантираме, че уязвимите деца са защитени, особено в училище", заяви той в изявление.

Станете почитател на Класа