Известен фотограф е заснел починалата Мерилин Монро

Известен фотограф заснел изображения на голия труп на Мерилин Монро и след това ги скрил, без изобщо да ги разкрие пред обществеността, разкрива неговият син в нов документален филм, който ще бъде излъчен по Fox News.


В детайли Девик Винер заявява, че баща му, известният фоторепортер Лий Винер, е успял да снима легендарната актриса, защото подкупил служителите на моргата с алкохол да го пуснат в камерата, където лежи тялото й.


"Не за първи път той използвал няколко бутилки уиски, за да влезе в зона с ограничен достъп", заявява Девик в документалната поредица "Скандално: Смъртта на Мерилин Монро". "Той предложи напитка на няколко момчета. Следващото нещо бе, че той влезе през задния вход", добави той, пише Daily Mail.


Според Девик, Лий е успял да заснеме пет фотографски ролки, от които три са изпратени в списание Life и показани на обществеността. Сред тези изображения е снимката, която обиколи света, на безжизнения крак на Монро с етикет.


Останалите фотографии обаче бяха много по-ясни. „Последните две ролки, които съдържаха много по-ясни изображения, били върнати обратно в собственото му ателие, били обработени, разгледани и след това бързо поставени в сейф", казва Девик.


Лий, който почина през 1993 г., отнесе в гроба тайната на своите снимки на Монро, която бе открита мъртва в леглото си на 4 август 1962 г. при все още загадъчни обстоятелства. По-късно бяха разкрити изображения, направени от други фотографи, включително и едно, което показва осакатеното лице на актрисата.

Станете почитател на Класа