Бензиностанция предизвика хаос, като предложи литър гориво за 10 цента

На 15 август бензиностанция в Лос Анджелис (Калифорния, САЩ) предложи промоция за продажба на бензин по 30 цента за галон (приблизително 10 цента на литър). Отстъпката беше толкова привлекателна, че принуди полицията да прекрати офертата, след като тя предизвика хаос от автомобили пред бензиностанцията Шеврон в Санта Моника, предаде АП.


Продажбата беше планирана от 9:00 до 17:00 за деня и позволяваше закупуването на максимум 20 литра на човек и на превозно средство. Събитието обаче излезе извън контрол, защото клиенти запристигаха отвсякъде, образувайки дълги опашки и причинявайки с часове закъснения на близката магистрала.


Инициативата беше част от кампания в Amazon, наречена „Maisel Day", в която за този ден повече от 30 търговски заведения в града понижиха стойността на определени продукти и услуги до същата цена както през 50-те години на миналия век.


Целта на инициативата беше да популяризира телевизионния сериал на компанията "Чудната госпожа Мейзел", с оглед церемонията за наградите "Еми" - 22 септември – където сериалът е номиниран в 20 категории. Поредицата е поставена през 1958 г. и разказва историята на домакиня, която открива, че има вродени способности за комедия на живо.

Станете почитател на Класа