Банка опрости всички задължения по кредитни карти на своите клиенти в Канада

Chase Bank, която е част от американската финансова група JP Morgan Chase, реши да опрости всички задължения по кредитни карти на своите клиенти в Канада. Това беше обявено от банката чрез изявление, публикувано в петък, съобщава USA Today.


Банката затвори всички сметки за кредитни карти в САЩ след решението си да напусне канадския пазар.


В началото клиентите бяха информирани, че ще трябва да продължат да плащат съответните си дългове. Въпреки това, Мария Мартинес, вицепрезидент по комуникациите на Chase Card Services, обяви в официално съобщение, че "е взето допълнително търговско решение, да се опростят всички неизплатени остатъци, за завършване на изтеглянето от този пазар".


Въпреки че банката можеше да продаде дълга на трета страна, Мартинес каза, че смятат, че "опрощаването на дълга е най-доброто решение за всички страни особено за техните клиенти ".


Банката не разкри колко общо дълг е опростила или колко клиенти са се възползвали от тази мярка. Не е известно и кога е взето решението, но, очевидно, през тази седмица много клиенти са получили писмо, което ги информира за това решение.


"Това е лудост", каза Дъглас Търнър, който дължи повече от 4500 долара на Chase Bank. "Бях като на Луната, цяла нощ с усмивка на лицето", казва Търнър, който все още не може да повярва на новината.


„Честно казано, все още съм толкова изумен... Сякаш ме награждават за моята безотговорност", казва млад студент, който също е имал дълг към Chase Bank.

Станете почитател на Класа