Мадуро към Тръмп: "Ние сме подготвени за битка, ако искат карантина срещу Венецуела"

Президентът на Венецуела Николос Мадуро осъди „незаконната и престъпна заплаха" на президента на САЩ Доналд Тръмп, опитваща се да наложи блокада или карантина на Боливарската република.


"Вчера президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че мисли за военноморска блокада срещу Венецуела, той го нарича карантина. Това означава, че нито кораб влиза, нито кораб напуска", каза Мадуро в рамките на събитие в щата Ла Гуайра.


Президентът на Венецуела подчерта, че това ще бъде мярка, "която е явно незаконна" и разкри, че е възложил на венецуелския посланик в ООН Самуел Монкада "да осъди пред Съвета за сигурност днес незаконната заплаха и престъпника Доналд Тръмп за военноморска блокада и карантина на Венецуела. "


Президентът на Венецуела повтори: "На имперския империализъм казвам, че те няма да успеят с Венецуела!".


Главата на венецуелската държава подчерта, че "моретата на Венецуела ще бъдат свободни, суверенни и независими и ние ще навигираме както решим", каза той. "Подготвени сме за битка, ако искат карантина срещу Венецуела, никой няма да блокира Венецуела", каза той.


Всъщност на 2 август посланикът на Каракас в ООН Самуел Монкада заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че „всяка заплаха и действие на САЩ срещу Венецуела са незаконни и имат катастрофален потенциал срещу цивилното население. "

Станете почитател на Класа