Facebook ще постави името си на приложенията Instagram и WhatsApp

Facebook планира да модифицира имената на приложенията Instagram и WhatsApp, които са нейна собственост. Според говорителката на фирмата, основана от Марк Зукерберг, Берти Томсън, промяната, която ще се прилага постепенно, ще позволи на потребителите да виждат името Facebook на екраните си, когато влязат в двете приложения: „Facebook Instagram" и 'Facebook WhatsApp".


"Искаме да бъдем по-ясни за продуктите и услугите, които са част от Facebook", цитира Ройтерс Томсън, която уточни, че новото име ще се появи и в описанията на тези технологични продукти в магазините за приложения.


Решението е обявено по-малко от седмица след като Федералната комисия по търговия на САЩ официално одобри споразумение с Facebook за глоба от 5 милиарда долара за нередности в политиките за поверителност на компанията. Глобата представлява 9% от приходите на компанията през 2018 година.


Това е най-голямата глоба, наложена от агенцията срещу технологична компания: предишният рекорд беше наказание от 22,5 милиона долара на Google.


Засега Instagram и WhatsApp остават до голяма степен незасегнати от скандали. Следователно неотдавнашното решение на компанията на Марк Зукърбърг може да бъде опит да се спаси от лош имидж, като се свърже по-тясно с популярните си по-малки братя.


Това обаче може да доведе до потъване на по-малките платформи, от чийто доход Facebook живее в момента. Според проучване, проведено през 2018 г. в САЩ, повече от половината потребители на Instagram или WhatsApp също са от Facebook и популярността на тези приложения може да се повлияе поради възможно увеличаване на недоверието около проблемите с поверителността на компанията майка.

Станете почитател на Класа