Почина Йосиф Кобзон

Руският естраден певец и депутат от думата Йосиф Кобзон почина на 80-годишна възраст. Това е съобщил за “Интерфакс” помощник на съпругата му, предадоха руските медии.  Кобзон, който бе диагностициран с рак през 2005 г., е в болница от края на миналия месец. Докторите казаха при постъпването му, че състоянието му е стабилно, но тежко.

 

https://cdn.dnes.bg/d/images/photos/0386/0000386510-article2.jpg

 

През 2015 г. Кобзон влезе в списък със санкционирани от Евросъюза руснаци заради кризата в Украйна. Последните му изяви разбуниха духове в България. Две от трите му изпълнения в страната през 2014 г. бяха по покана на политически партии, като в първия случай “Атака” бе сред организаторите, а във втория в Стара Загора – главният организатор.

Кобзон обаче бе един от най-известните съветски изпълнители. Роден на 11 септември 1937 г., на територията на днешна Украйна, той се прочува през 60-те г., след като негови изпълнения започват да звучат по радиото.

Като ученик Кобзон се увлича по бокса и е шампион на Украйна сред юношите, но музиката не му е безразлична – твърди, че е изпълнявал два пъти пред Йосиф Сталин. Кариерата му на изпълнител започва малко по-късно, след като в армията, където в ансамбъла на Закавказкия военен окръг за пръв път посещава уроци по пеене.

 

 

https://www.vbox7.com/play:00da402ff6

Станете почитател на Класа