Северна Корея изстреля балистична ракета от подводница

Северна Корея е изстреляла в събота сутринта балистична ракета от подводница, съобщава Reuters. Според наличната информация, изстрелването се провело край бреговете на провинция Hamgyong на Северна Корея, от Японско море.

В допълнение се съобщава, че ракетата е Pukkuksong-1, известна също като KN-11, изстреляна от подводница клас Sinpo. Обхватът, както и техническите характеристики на ракетата са все още неизвестни.

В същото време, информационна агенция Yonhap съобщи, че изстрелването на Северна Корея не е било успешно. Южнокорейският източник отбелязва, че „след старта, ракетата не могла да продължи пътя си, което означава, че опитът е неуспешен."

Северна Корея направи изстрелването, след като в петък САЩ обявиха, че ще разположат ракети система THAAD (Terminal Area Defense High Altitude) в Южна Корея "възможно най-скоро."

От началото на годината, Северна Корея засили военните си дейности. Сред тях най-важни са четвъртия тест на ядрено оръжие на 6 януари и изстрелването на 7 февруари спътник с ракета носител, която според Сеул, може да се използва за ядрена атака на разстояние от 12,000 километра .

Станете почитател на Класа