Ислямска държава направи катастрофална грешка с атаките в мюсюлмански страни

  • Глобалното отвращение от терористичните атаки от миналата седмица в четири мюсюлмански страни, през свещения месец за всички поклонници на исляма Рамадан, може да доведе до създаването на по-единна и силна международна коалиция срещу ислямска държава        , твърди журналистът и писател Дейвид Игнатиус в статия във вестник "Индипендънт".

    "Терористите, които нападнаха Истанбул, Дака, Багдад и Медина са направили катастрофална грешка", казва журналистът.

    Според Игнатиус, светът се нуждае сега от структура за общо командване и контрол, която споделя ресурсите на САЩ, Европа, Турция, Ирак, Саудитска Арабия, Индонезия, Пакистан и много други страни, които са били цел на терористите от ИД.

    Експертът отбелязва, че ИД изглежда разбира колко непопулярни са били за всички мюсюлмани по света тези атаки по време на Рамадан, синоним на духовно обновление и молитва, защото не бързат да поемат отговорност за атентатите в Истанбул,в Багдад и няколко експлозии в Саудитска Арабия. Дори и другите ислямистки групи, осъдиха насилието на ИД през последните седмици, особено атентата в свещения град Медина.

    Така Абу Сюлейман, член на филиала на Ал Кайда, Джабхат ан-Нусра, е публикувал на своя Twitter акаунт: "Бомбардировките на Медина са криминално деяние, което мюсюлманите трябва да осъдят".
    Джихадистки пропагандатори от ИД, междувременно, казват, че Рамадан е добър момент да се спечели наградата на мъченичеството, като се убиват неверници. Говорителят на ИД Абу Мохамед ал Аднани, отбеляза, че джихадистите трябва да превърнат този свят месец в период на бедствие за неверниците.

Станете почитател на Класа