Антируските санкции: ефект на бумеранг

  • През юли тази година, Европейският съвет официално удължи икономическите санкции срещу Русия с шест месеца, до 31 януари 2017 г. и тази мярка получи съответен отговор от Москва.

    Водещият на предаването "Zoom" в RT, Хавиер Родригес Караско, обяснява, че "когато хвърлиш бумеранг, той се обръща срещу теб" и това е лайтмотивът на санкциите на ЕС срещу Русия. Той се пита дали Европа преживява "блестящи" икономически времена, за да си позволи да държи затворени "вратите на търговията с Русия."

    Репортерът подчерта "фактите показват друго и старият континент е белязан от протести на земеделски стопани и производители, тонове продукти без купувач и загубени бизнес ниши. "
    Кой печели и кой губи?

    Хавиер Родригес Караско подчерта, че всички действия в Русия показват, че тази страна поддържа " приемливи нива, заради подсилената диверсификация и е успяла да намали своята зависимост от износа на въглеводороди."

    Журналистът припомня, че Вашингтон използва Украйна, за да изолира Русия в международен план, а украинският президент Порошенко е изоставен на съдбата си и трябва да управлява страната с екстремна политика, като всичко, което прави е да изостря омразата към Москва.

    Накрая, Родригес Караско заключава, че санкциите отслабват Европа и нейния пазар и че ЕС преживява "екзистенциална криза с отслабваща икономика, народи които виждат радикализирани политики и разочаровани хора, докато САЩ продължават да искат да не се вдигат санкциите срещу Русия."

Станете почитател на Класа