Стивън Хокинг: "Дните на Земята са преброени"

  • Британският физик Стивън Хокинг е песимист за бъдещето на човечеството и прогнозира, че оцеляването му минава през космическите пътешествия, поради изчерпване на Земята. "Аз не вярвям да живеем още хиляда години, без да ни се налага да напуснем тази планета", заяви той на конференция в Тенерифе, Испания, съобщава вестник El Mundo.

    Ученият обясни, че в момента са в очакване няколко експерименти, които биха могли да доведат човечеството до други планети, като картографиране на позицията на милиарди галактики или използването на суперкомпютри, за да се разбере по-добре позицията на Земята. Бъдещето е мистерия, но оцеляването на човешките същества задължително включва проучване на място.

    "Нашата картина на Вселената се е променила драстично през последните 50 години и съм щастлив, че съм направил малък принос", каза Хокинг.

    Също така, физикът направи препоръки за това как да живеем. "Не забравяйте да гледате към звездите, а не в краката си. Запитайте се какво осигурява съществуването на Вселената. Бъдете любопитни. И колкото и труден да изглежда животът, винаги има нещо, в което човек може да успее. Важното не е никога не се предава ", каза Хокинг.

Станете почитател на Класа