За какво предлага един милион долара "руският Зукърбърг"?

  • Павел Дуров, един от създателите на Telegram, услугата за онлайн съобщения, предлага един милион долара стипендии по $ 25,000 за тези програмисти, които създадат "ботове" за неговото приложение. Това беше официален обявено на неговия уебсайт, съобщава РИА Новости.

    Бот е компютърна програма, която се изпълнява автоматично от сървъра на дадена компания, като например Телеграм, с цел да се симулира разговор с истински човек, за взаимодействие с него и за да се автоматизират някои действия. Примери могат да бъдат намерени в онлайн магазините, където бот се появява в прозореца на браузъра под формата на интернет чат, поздравява клиентите и предлага помощ, за да направите поръчка.

    Въпреки, че изглежда, че потребителят влиза в разговор с реално лице, истината е, че ботът търси и обобщава ключови думи, за да тълкува това, което иска потребителят и да намери най-доброто решение.
  • Конкурсът Дуров ще събере предложения и презентации, а до края на годината, е необходимо да се създаде "изненадващ бот" през интерфейса на Телеграм. Също така, ботът трябва да бъде "бърз, полезен и да работи в инлайн режим", като се обърне внимание върху изкуствения интелект, обработката на естествен език и инструментите за интеграция на "ботове".

    Павел Дуров и брат му Николай, разработиха и представиха на обществеността през 2013 г. услугата за незабавни съобщения Телеграм. Тази услуга е достъпна на няколко езика, включително испански и португалски, за различни настолни и мобилни платформи и в момента има над 100 милиона активни потребители по целия свят.

Станете почитател на Класа