Дете направи фанелка на Меси от пластмасова торбичка

  • На 16 януари снимка, публикувана в Twitter и посветена на Лионел Меси развълнува стотици интернавти. Това е снимка на предполагаемо иракско дете с тениска на аржентинския футболист направена от найлонова торбичка. Много хора започнаха да го търсят и се появиха слухове за вероятна среща на момчето с идола му.

    Във вторник, веригата Kurdish TV съобщи, че е открила малкия "фен" на Меси, когото определя като Хомид, от Иракски Кюрдистан.

    Историята взе неочакван обрат, когато Би Би Си предложи друга версия на историята. Според веригата, момчето всъщност е Муртаза Ахмади, на 5 години, от селски район в Афганистан.

    Афганистанецът Азим Ахмади, който твърди, че чичо на Муртаза, публикува снимки на на детето, което има много повече физически прилики с портрета.

    Би Би Си е в контакт с бащата на Муртаза, който каза, че снимката е публикувана във Facebook, от най-големият му син Хамайон. "Това дете наистина обича футбола и Меси. Ние не можем да му купим негова тениска, защото аз съм един прост фермер. Така детето реши да използва пластмасова торбичка," каза той.

    Лионел Меси, не е коментирал още нищо, така че не е известно коя версия подкрепя.

Станете почитател на Класа