Трета ракета в историята се приземи непокътната

  • Американската компания Blue Origin, финансирана от основателя и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, публикува на официалния си уебсайт видеоклип с невероятни снимки на успешното изстрелване и вертикално кацане за втори път, на ракетата за многократна употреба "New Shepard" , на 22 януари в Тексас (САЩ). Това я прави третата ракета някога изстрелвана в космоса, кацала вертикално без да се повреди и допълва усилията на други космически компании като SpaceX, да разработят ракети-носители за многократна употреба, които позволяват в бъдещето пилотираните пътувания в Космоса.

    В първия си полет, направена на 24 ноември 2015 г., New Shepard достигна средна височина от 100 км, докато в този втори опит, постигна надморска височина от 101,7 км, надминавайки границата между атмосферата и Космоса известна като " линия на Kármán ".

    "Нашата нова стратегия увеличава границите на точност и подобрява способността на ракетата да преодолява смущения, създадени от ветрове на ниска височина ", каза Безос.

Станете почитател на Класа