Изненада! Проучването на ефектите на Coca-Cola е финансирано от Coca-Cola ...

  • Питър Роджърс, професор по биология в Университета в Бристол (Великобритания), публикува изследване, което подчертава предимствата на диетичните безалкохолни напитки. Наскоро обаче стана известно, че Международния институт по науките за живота (ILSI), чиито учени ревизирали документа, получава финансиране от Coca-Cola и PepsiCo, съобщава The Independent.
  • Противоречивият научен тест на Роджърс, публикуван през ноември,твърди че диетичните напитки могат да помогнат на хората да отслабнат още по-ефективно, отколкото водата. Въпреки, че в литературата се включат повече от 5500 източници, сравнението между водата и най-популярните безалкохолни напитки се основава само на три от тях. В допълнение, резултатите контрастират с независими разследвания, които показват, че диетичните напитки причинят натрупване на килограми.

    Кардиологът Асийм Малхотра, казва, "да се твърди, че диетичните напитки са по-здравословни от питейната вода е ненаучен абсурд, който провокира смях. Ако искате наистина надеждно и достоверно разследване, не може да приемате фирмено спонсорство ".

Станете почитател на Класа