"Плът от плътта ми" - изненадваща полемична теория за създаването на Ева

Създаването на първия мъж и първата жена, продължава да блазни изследователите. Понякога те хвърлят идеи и теории за това какво се е случило, провокирайки религиозната общност.

 

Събитията от библейски времена никога не престават да предизвикват полемика. Една от теориите на професор Цевит, от Университета в САЩ, за "произхода" на Ева твърди, че идва от "кост" на пениса на Адам. Професорът смята, че не е правилно да се превежда еврейската дума "tsela", която се появява няколко пъти в Битие на Стария завет, като "ребро", а това по-скоро е израз, който се отнася до "членове излизащи изправени от тялото ". Изследователят е изразил това твърдение в книгата си "Това, което наистина се е случило в Райската градина", публикувана през 2013 г.

 

Такива идеи са заклеймени като "провокативни" и генерират вълна от възмущение в религиозните кръгове.Този път църковната общност реагира силно на една статия, публикувана в списанието за Библейска археология, в която се прави задълбочен анализ на заключенията на професора.

Много от читателите на списанието са приели изследователската хипотеза като лична обида. "Това очевидно не е библейското учение", каза един читател. "Нямам нужда и няма да чета статии, които увреждат моята вяра или се опитват да ме накара да се съмнявам в божествената истина", каза той.

Станете почитател на Класа