Ад на Земята: най-опасният затвор в света

  • Журналистът Пол Конъли влезе в най-опасния затвор Danli, за да заснеме документален филм. За една седмица той е изпитал насилието на вътрешните кодекси на най-страшното място на планетата, където е бил защитен от "Кръстника", публикува вестник "The Sun".

    От входа на затвора, който се намира в El Paraiso, Хондурас, репортерът е наблюдаван от стотици очи. Неговият преводач, бивш войник отказва да го придружи, така че Конъли и неговият екип били сами със затворниците, под единствената защита на "координаторите", група от изнасилвачи, убийци, наркодилъри, ходещи свободно и отговарящи за спазването на вътрешните правила. За сигурността на Конъли е отговарял затворникът Нери Калеро, известен като "Кръстникът". "Всички с палки са част от охраната и също са затворници. Трябва да ги уважаваме. Ако те ви кажат да направите нещо, трябва да го направите. Но ако някой иска да те нарани, те ще защитят. С изключение на трите хранения, всичко струва пари в Danli. И когато парите преминава от едни в други ръце, процент винаги отива и в ръцете на Калеро“ казва той.

    В килия 27 са настанени осъдените за сексуална злоупотреба с малолетни и изнасилвачите, които са изолирани за собствената си безопасност. "Всеки ден е бомба със закъснител".

    След една седмица между убийци, изнасилвачи, плъхове и всички видове престъпници, Конъли напуснал затвора с "голямо чувство на облекчение"(, че няма нито драскотина", благодарен на охраната на периметъра и добротата на Калеро, убиец, който го защити.

Станете почитател на Класа