Протестиращите подпалиха посолството на Саудитска Арабия в Иран

  • Ирански демонстранти щурмуваха посолството на Саудитска Арабия в Техеран, след като хвърлиха коктейли Молотов в сградата.Митингът пред посолството започна след екзекуцията на виден шиитски духовник в Рияд.

    Полицията трябваше да използва сълзотворен газ, за ​​да разгони протестиращите, но много от тях все още са групирани пред дипломатическата сграда.

    Иранското външно министерство излезе с изявление, в което призовава за спокойствие и помоли протестиращите да уважават собствеността на дипломатическите мисии, съобщи новинарски сайт.

    Хосейн Джабер Ансари, говорител на министерството, според държавната агенция ИРНА е заявил, че няма да се допускат повече демонстрации около посолството на Саудитска Арабия.

    Междувременно местните журналисти съобщиха, че служителите на посолството ще бъдат евакуирани от Иран довечера.

    Екзекуцията на шиитския духовник Ал Нимр в Саудитска Арабия разгневи иранците, които изразиха гнева си чрез подпалването на Саудитското консулство в Машхад - втория по големина град в Иран. Снимки, които се разпространяват в Интернет, показват протестиращите, които разкъсват флага на Саудитска Арабия.

Станете почитател на Класа