Тръмп: "Хилъри Клинтън и Обама създадоха ислямска държава"

  • Тръмп казва, че има признаци, че Техеран иска да завземе Саудитска Арабия, стар съюзник на САЩ в Близкия изток.
    Магнатът и Републикански кандидат за президентския пост в САЩ, Доналд Тръмп, в събота по време на среща в Билокси, Мисисипи, разкритикува подхода на администрацията на Обама към Иран и терористичната групировка Ислямска държава.

    Тръмп каза, че администрацията на Обама е трябвало да се вслушат в неговата идея за овладяване на петролните ресурси, контролирани от ИД, вместо да позволяват на терористичната група да благоденства.

    Водещият кандидат за президент на републиканците заяви, че политиката на президента Обама и бившия държавен секретар, Хилъри Клинтън, са създали ислямската държава. " Хилъри Клинтън създаде ISIS заедно с Обама," каза Тръмп, цитиран от "Гардиън".

    Бизнесменът изтъкна също нарастващото напрежение между Иран и Саудитска Арабия, като твърди, че има доказателства, които подкрепят заключението, че Техеран иска да завземе стария съюзник на САЩ в Близкия изток. Той припомни протестите пред посолството на Саудитска Арабия в Техеран, които избухнаха след като Саудитска Арабия екзекутира 47 души в събота, включително виден шиитски духовник дисидент.

    "В Техеран запалиха посолството на Саудитска Арабия, виждате ли?" каза Тръмп и добави "Това е така, защото Иран иска да завземе Саудитска Арабия. Винаги са го искали. Те искат петрола.“

Станете почитател на Класа