Богатите ще избягат на Марс, а бедните ?

Списание Newsweek посочва, че новите търговски космически проекти на предприемачите Джеф Безос и Елон Мъск са поготовка за висшата класа да се придвижи до Марс и да се спаси от световните злини.
"Ще помогнат на най-богатите да пътуват до Марс и да започнат отново там, осъждайки останалите 99% от хората, да страдат и умират в разкъсваната от войни планета", пише изданието.
"Компаниите, които предлагат пътуване в космоса, гарантират, че разработват технологии, които ще дадат възможност на човечеството да оцелее и на други планети. Но въпросът е, че само богатите имат достатъчно пари, за да летят до Марс." Според списанието, очакваната цена за билет до Марс за един човек е $ 500,000.
Така единствената утеха за няколкото бедни, които също ще имат късмет да пътуват като необходими слуги, ще бъдат различни "работни програми", благодарение на които те ще могат да стигнат до Марс. Но там елитът ще ги превърне в роби, за да си гарантира просперитет и на новата планета.
Как ще се отрази бягството на богатите към червената планета на останалата част от населението на Земята? Newsweek прогнозира, че това ще доведе до ускорена разруха на градовете и рязко западане на жизнения стандарт.

Станете почитател на Класа