Великобритания иска да скрие пакта със Саудитска Арабия

След като секретарят по вътрешни работи Тереза Май, подписа споразумение с принц Мохамед бин Найеф време на посещение в Саудитска Арабия през миналата година, не бяха дадени информации за неговите условия.Британското правителство трябва да даде обяснения по меморандума за разбирателство, договорен с Рияд, който беше критикуван от политици от опозицията.
След отмяната на договор за близо 9 милиона долара за обучение в затворите в Саудитска Арабия и изпращането на лично съобщение от британския премиер Дейвид Камерън до краля, британската опозиция поиска обяснения, информира "'Independent".

Първи поискаха официално изявление либералните демократи. Поради това се разбра, че споразумението съдържа "информация, свързана със сътрудничеството за сигурност със Саудитска Арабия. Правителството счита, че разкриване на подробности може да навреди на двустранните отношения и заплашва националната сигурност".

На второ място, заедно с лейбъристите, те извикаха Май да даде обяснения в парламента. "Споразуменията с държави като Саудитска Арабия не трябва да са тайни", каза лидерът на либералните демократи, Тим Фарън, добавяйки, че "е време да се хвърли светлина върху тъмните ъгли на връзката, а не да си затваряме очите по въпросите на гражданските свободи и правата на човека, само защото Сауд ни е съюзник. "

Като цяло, Близкия изток, със своите вътрешни конфликти, терористични заплахи, разбити съюзи, а други създадени, е един от най-важните и един от най-сложните региони от гледна точка на геополитиката.

Станете почитател на Класа