На земята, във въздуха и под водата: Русия увеличава военната си мощ

Руското министерство на отбраната публикува доклад за извършената работа през тази година, който съдържа подробна информация за най-съвременното оборудване на руските въоръжени сили, смятано за най-значимото в историята на армията на страната.

Руските въоръжени сили са били подложени на основен ремонт с придобиването на 1172 нови танка, включително и най-модерната руска машина, T-14 Armata. Получени са и 243 нови самолета, от които три стратегически бомбардировачи Ту-95 МС и два от фамозните "Бели лебеди", както се наричат стратегически бомбардировачи с управляеми ракети Ту-160, според доклад на на руското Министерство на отбраната.

От своя страна, стратегически ракетни сили на страната са получили шест полка оборудвани с междуконтинентална балистична ракета РС-24 Ярс. В доклада се подчертава, че 95% от ракетните системи са готови за бой. Той добави, че руския флот също е засилен, след като е получил две атомни подводници: Александър Невски и Владимир Мономах.

През 2015 г. руските въоръжени сили са получили 18,000 съвременни комуникационни системи и след преоборудването имат 35 нови балистични ракети, с които нивото на оборудване на ядрената триада на страната е достигнало 55%.

Станете почитател на Класа