Откриха ключов фактор за определяне на нивото на доходите

Последните проучвания на британските учени са показали, че хората притежаващи структурата на мъжкия мозък са по-високи платени от тези,които имат женски тип мозък. От това също зависи от нивото на разходите.

Все пак, не всички хора имат мъжки тип мозък и същото важи и за жените. Научните изследвания се основават на теорията, предложена от изследователя Саймън Барън-Коен от университета в Кеймбридж, Великобритания. Според него женският мозък синтонизира повече с емпатията, а "собствениците му" по-добре разбират чувствата на хората около тях. A мъжкият мозък е склонен към системни процеси.

Експертите интервюирали повече от 16 000 британци за тяхната професия и заплатите им , а с прости тестове установявали мозъчния вид на доброволците. Изследователите установили, че участниците с мъжки тип мозък като цяло печелят около 9.8% повече от доброволците с женския тип мозък. Освен това, една жена с аналитичен ум печели с 6,3% повече от една жена, която се фокусира върху мислите и чувствата, въпреки че и двете вършат една и съща работа, съобщава Daily Mail.

Станете почитател на Класа