Републиканецът Рик Санторум: "Клинтън и Обама създадоха ислямска държава"

Президентът на САЩ Барак Обама и бившия държавен секретар Хилъри Клинтън са отговорни за създаването на ислямска държава в Сирия и Ирак, заяви кандидатът на републиканците за президентския пост в САЩ, Рик Санторум.
"Ислямската държава е творение на политическото решение на Хилъри Клинтън и Барак Обама да изоставят Ирак, въпреки всички препоръки на нашите генерали, въпреки всички политически препоръки", каза той пред поддръжници по време на срещата на Републиканската партия, която се проведе в събота във Флорида, съобщава вестник "The Hill". "Обама и Клинтън решиха, че политиката е на по-висока стойност от сигурността на страната ни и от стабилността и сигурността на света", каза той.
Според анализатори, през 2011 г. тогавашният държавен секретар сътрудничи с Марк Тури, търговец на оръжие, когото Конгресът оторизира като официален доставчик на американски оръжия за Либия. "Г-н Тури продаде оръжия на стойност стотици милиони долари на правителството на Катар, а по-късно, по искане на американските правителствени служители, на бунтовниците в Либия и Сирия. Някои от групите, получаващи оръжия са в списъка на САЩ като терористи ".
Твърди се, че корабите, натоварени с американски оръжия напуснали Либия и били транспортирани до Турция, откъдето военната техника е била прехвърлена в Сирия в рамките на тайната война, провеждана от Клинтън в Близкия изток: "Докато Г-жа Клинтън отрича информацията за пратки на оръжие за Турция, тя и нейния политически съветник в Държавния департамент, Андрю Шапиро, разрешават стотици превози на оръжия на стойност милиарди долари към нашите врагове."

Станете почитател на Класа